aMule on Mageia 6 crashes

What do you have and what do you want?

Moderators: b1o, jkerr82508

User avatar
R_Head
Berserk
Posts: 2585
Joined: 17 Mar 2010, 15:40

aMule on Mageia 6 crashes

Postby R_Head » 25 Feb 2018, 17:38

aMule runs perfectly on Megeia 6 until few months back. The application seems to crash and I have installed the version that is on the official repositories. Removed and Reinstalled via MCC without any success.

Any idea on what is happening?

User avatar
viking60
Über-Berserk
Posts: 9285
Joined: 14 Mar 2010, 16:34

Re: aMule on Mageia 6 crashes

Postby viking60 » 26 Feb 2018, 10:37

What does

Code: Select all

sudo fuser -v 4711/tcp
say?

It should indicate that it is used by aMule - if you get a blank then that port is not used for amule.

In that case check if the dameon is running:

Code: Select all

systemctl status amuled
and

Code: Select all

systemctl status amuleweb


You could try to remove ~/.aMule to reset all your old data and install amule again and start from scratch.

You should have two config files:

Code: Select all

/var/lib/amule/.aMule/amule.conf
for the amule daemon (amuled) and

Code: Select all

/var/lib/amule/.aMule/remote.conf
for amuleweb

You can delete those too before a fresh install or check out those configurations if you like to dive deep into it.
Manjaro 64bit on the main box -Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz and nVidia Corporation GT200b [GeForce GTX 275] (rev a1. + Centos on the server - Arch on the laptop.
"There are no stupid questions - Only stupid answers!"

User avatar
R_Head
Berserk
Posts: 2585
Joined: 17 Mar 2010, 15:40

Re: aMule on Mageia 6 crashes

Postby R_Head » 01 Mar 2018, 00:03

Code: Select all

[USER]$ fuser -v 4711/tcp
[USER]$ systemctl status amuled
Failed to dump process list, ignoring: Unit amuled.service not found.
amuled.service
   Loaded: not-found (Reason: No such file or directory)
   Active: inactive (dead)
[USER]$ systemctl status amuleweb
Failed to dump process list, ignoring: Unit amuleweb.service not found.
amuleweb.service
   Loaded: not-found (Reason: No such file or directory)
   Active: inactive (dead)



Strange... The aMule directory is gone. Nothing about aMule on /var/lib/ :think:

User avatar
viking60
Über-Berserk
Posts: 9285
Joined: 14 Mar 2010, 16:34

Re: aMule on Mageia 6 crashes

Postby viking60 » 01 Mar 2018, 01:13

Hmm I am not sure about Mageia but those are the places in Manjaro.
It looks like amuled is running on port 4711 so that part seems ok.

The rest looks like amule is not installed as a daemon (which is strange).

What happens when you run amule in a terminal?
Manjaro 64bit on the main box -Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz and nVidia Corporation GT200b [GeForce GTX 275] (rev a1. + Centos on the server - Arch on the laptop.
"There are no stupid questions - Only stupid answers!"

User avatar
R_Head
Berserk
Posts: 2585
Joined: 17 Mar 2010, 15:40

Re: aMule on Mageia 6 crashes

Postby R_Head » 02 Mar 2018, 00:54

Never done it that way. There was an update along with a Kernel update, going to reboot and atempt another install. Removed aMule using the MCC.

User avatar
viking60
Über-Berserk
Posts: 9285
Joined: 14 Mar 2010, 16:34

Re: aMule on Mageia 6 crashes

Postby viking60 » 04 Mar 2018, 22:39

Yeah might work but I still would try to remove old config files ....if you can find them...
Manjaro 64bit on the main box -Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz and nVidia Corporation GT200b [GeForce GTX 275] (rev a1. + Centos on the server - Arch on the laptop.
"There are no stupid questions - Only stupid answers!"


Return to “Software”